Главният прокурор Иван Гешев е нарушил закона, като неправомерно е изземвал

...
Главният прокурор Иван Гешев е нарушил закона, като неправомерно е изземвал
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Прокуратурата умишлено бави разследванията за Борисов

Главният прокурор Иван Гешев е нарушил закона, като непозволено е изземвал каузи от Ямбол, свързани с пътни поправки, и ги е прехвърлял в София. Това сподели в предаването (О)позиция на „Сега“ вътрешният министър Бойко Рашков. Той изясни, че постановленията по тези случаи ще бъдат предоставени и на правосъдния министър Надежда Йорданова, за да реши дали ги включи към настояването за предварителното преустановяване на мандата на Гешев.

Той разяснява и проблема „Барселонагейт“ и прикани прокуратурата да разгласи какво тъкмо е направила по делото, формирано през есента на 2020 година „В документите от Испания има доста забавни неща за хипотетична държанка и лица, свързани с някогашната СИК, сред които и Борисов“, съобщи министърът.  „За мен прокуратурата умишлено не е работила. Както е забавяла няколко производства, станали обществено известни с това, че се свързват с Борисов. Във всяка догадка, при която имаме сходна връзка, прокуратурата прави всички допустимо тези събития да останат неизяснени навреме макар нарасналото публично внимание към тях“, сподели Рашков.

За друго горещо дело – „Булгаргаз“, вътрешният министър изясни, че прокуратурата пречи на Министерство на вътрешните работи да работи по следствието. „Материалите, които са събрали чиновниците от Групово дело „Национална полиция“, са изпратени по искане на Софийската градска прокуратура на 9 февруари. До момента тези материали стоят там и не сме осведомени какво вършат по тях. Нещо доста неприятно, което ми рапортуваха – ръководителката на градската прокуратура влезнала в кабинета, където разговоряли проверяващите и прокурора, и е споделила: „Какво бързате толкоз доста, няма мъртвец в тази ситуация?!“. Представяте ли си каква настройка има в прокуратурата?!“, изясни министърът.

Още във видеото:

– Пратило ли е Министерство на вътрешните работи в прокуратурата данни за 19-те лица от листата на премиера Кирил Петков;

– На каква фаза е инспекцията за пачките и кюлчетата в чекмеджето на Борисов;

– Какво е открило Министерство на вътрешните работи по случая с джипа на Владислав Горанов, който се оказа разгласен за търсене.

segabg.com

Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР